Showbiz
RSS Showbiz

Decesul lui Lionel Ferbos, trompetist de legendă din New Orleans

Decesul lui Lionel Ferbos, trompetist de legendă din New Orleans

Pe 19 iulie, trompetistul american Lionel Ferbos, legenda jazzului tradițional din New-Orleans, a decedat la vârsta de 103 ani.

Lionel Ferbos, care era considerat cel mai în vârstă dintre muzicienii încă activi din City și care beneficia de o reputație internațională, tocmai își sărbătorise împlinirea vârstei de 103 ani cu două zile în urmă, a indicar postul de televiziune WWL-TV. El a continuat să cânte și după împlinirea vârstei de 100 de ani și ultimul său concert avusese loc pe 30 martie, anul curent, potrivit aceleiași surse.

Figură de legendă a cluburilor de jazz din marile oraș aflat în sudul Statelor Unite, Lionel Ferbos era unul dintre muzicienii nelipsiți de la New Orleans Jazz and Heritage Festival, marele festival de jazz care primește în fiecare an (la sfârșitul lunii aprilie -începutul lunii mai), în Luisiana, sute de mii de persoane, staruri și muzicieni regionali.

Lionel Ferbos, născut pe 17 iulie 1911 și bolnav de astm, începuse să cânte la vârsta de 15 ani. El a făcut parte din mai multe orchestre locale printre care se numără și New Orleans Ragtime Orchestra și a petrecut o viață întreagă pe scenele locale și din străinătate. «Sunt recunoscător că am trăit atât de mult fiindcă puțini oameni au această șansă», declara el săptămâna trecută într-un interviu oferit televiziunii WWL-TV cu ocazia aniversării sale.

(www.lesoir.be - 21 iulie)Le Soir - 21.07.2014 17:13