Showbiz
RSS Showbiz

Un castel din România ocupă locul doi în topul celor mai frumoase edificii istorice din lume

Un castel din România ocupă locul doi în topul celor mai frumoase edificii istorice din lume

Publicația americană "Huffington Post" a realizat un top 10 al celor mai frumoase castele din lume, iar Castelul Făgăraș din România este situat pe locul doi în acest clasament. În topul publicat de editorii americani se află castele din Europa, SUA sau Canada. Iată care sunt cele mai frumoase dintre ele, conform "Huffington Post":

1. Castelul Neuschwanstein din Germania este considerat unul dintre locurile cu cele mai romantice priveliști din lume. Castelul Neuschwanstein din Germania este un castel în stil romantic – renascentist, aflat în satul Hohenschwangau încă din 1892, când a fost ridicat de idealistul Ludovic al II-lea al Bavariei.

2. Castelul Făgăraș din România - situată chiar în inima României, fortăreața Făgăraș din orașul cu același nume reprezintă unul dintre cele mai mari și bine păstrate complexe feudale de tip castel din Europa de Est. Fără îndoială, cel mai vizitat loc din oraș, castelul a fost odată pivotul sistemului de putere din regiune. De-a lungul secolului al XVII-lea, cetatea a fost extinsă continuu, reflectând prosperitatea crescândă a unui centru care își exercita controlul peste o mare parte din Transilvania și centrul României.

3. Castelul Durham din Anglia - structurile originale ale Castelului Durham au fost ridicate de William Cuceritorul spre sfârșitul secolului al XI-lea. Astăzi, castelul face parte din patrimoniul UNESCO și este celebru pentru istoria și frumusețea arhitecturală de necontestat.

Urmează în clasament castelul Blarney din Irlanda (care datează dinainte de anul 1200), castelul Edinburgh din Scoția, hotelul Fairmont Le Château Frontenac din Canada (care oferă una dintre cele mai frumoase priveliști asupra orașului Quebec), castelul Cardiff din Țara Galilor (unul dintre cele mai importante monumente ale Țării Galilor), chateau de Villandry din Franța (pe holurile căruia au trecut numeroase personalități istorice europene și care este celebru și pentru grădinile cu flori și labiriturile vii care îl înconjoară), apoi castelul Heidelberg din Germania și castelul Hearst din California.

(www.publika.md - 2 iulie)

comboPUBLIKA.MD - 2.07.2014 14:40