Showbiz
RSS Showbiz

Roman Polanski intenționează să facă un film despre `Afacerea Dreyfuss`

Roman Polanski intenționează să facă un film despre `Afacerea Dreyfuss`

Regizorul francez de origine poloneză Roman Polanski intenționează să facă în Polonia un film despre celebra afacere Dreyfuss, dacă va avea garanția că nu va avea probleme juridice din cauza acuzațiilor de viol împotriva unei minore în Statele Unite, în anul 1977, relatează presa franceză.

Institutul de Film din Polonia a menționat că regizorul în vârstă de 80 de ani a închiriat un apartament în Cracovia și că, împreună cu familia sa, a vizitat lagărul de concentrare nazist de la Auschwitz, unde a murit mama lui. Polanski a petrecut o mare parte din copilărie în Cracovia, unde vrea să facă filmul despre afacerea Dreyfuss, care a avut loc în Franța și care a provocat divizări profunde ale societății la sfârșitul secolului al XIX-lea. Această afacere este acum de multe ori citată ca cel mai faimos exemplu de acuzații nedrepte și condamnări de oameni nevinovați.

Producătorul Robert Benmussa, care a lucrat cu Polanski la filmul "Pianistul", a spus că nu a fost încă luată o decizie finală cu privire la înregistrarea filmului Afacerea Dreyfuss. "În primul rând avem nevoie să fim siguri că înregistrarea nu va fi întreruptă din cauza unor procese", a adăugat Benmussa.

În anul 1977, Polanski a pledat vinovat la acuzația de relații sexuale cu o minoră de 13 ani, Samantha Geimer. Regizorul a fost 42 zile la închisoare, după care a fost eliberat pe cauțiune.

(www.beta.rs - 30 iunie)BETA - 30.06.2014 13:41