Showbiz
RSS Showbiz

Fanii din întreaga lume îl comemorează astăzi pe Michael Jackson

Fanii din întreaga lume îl comemorează astăzi pe Michael Jackson

Fanii din întreaga lume îl comemorează astăzi pe Michael Jackson, care a murit pe 25 iunie 2009. Regele muzicii pop a spart tipare și a doborât recorduri, iar la cinci ani de când s-a stins din viață, continuă să inspire generații întregi cu stilul său inconfundabil.

Michael Jackson este primul artist de culoare care a avut succes la MTV și a făcut din piesele sale o adevărată artă. Mărturie sunt videoclipurile pieselor sale "Billie Jean" sau "Beat it", în care artistul a popularizat o serie de tehnici de dans, precum robotul și moonwalk-ul. Michael Jackson a fost desemnat cel mai de succes artist din toate timpurile, de către Guiness World Records.

Regele Pop a intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame și a vândut peste 800 de milioane de discuri. Lansat în 1982, "Thriller" rămâne în continuare cel mai bine vândut album din toate timpurile. Regele muzicii pop a murit din cauza unei supradoze de medicamente. Ulterior, medicul lui Michael Jackson, Conrad Murray, a fost condamnat la patru ani de închisoare, pentru ucidere din culpă.

(www.publika.md - 25 iunie)PUBLIKA.MD - 25.06.2014 16:28