Showbiz
RSS Showbiz

TIFF 2014: Lungmetrajul spaniol 'Stockholm' a câștigat Trofeul Transilvania

TIFF 2014: Lungmetrajul spaniol 'Stockholm' a câștigat Trofeul Transilvania

Festivalul internațional de film Transilvania, TIFF 2014, și-a stabilit aseară câștigătorii. Lungmetrajul spaniol "Stockholm", în regia lui Rodrigo Sorogoyen, a câștigat Trofeul Transilvania. Filmul spune povestea unei conversații între doi tineri.

Premiul pentru cea mai bună regie i-a revenit filmului polonez "Zgârie-nori suspendați". Premiul special al juriului i-a revenit filmului româno-bulgar "Victoria", iar Premiul pentru cea mai bună interpretare actorilor principali din pelicula "Stockholm". Ediția din acest an a Festivalului de film a constituit și prilejul lansării campaniei "Salvați marele ecran", prin care regizorul Tudor Giurgiu, președintele TIFF, vrea să convingă autoritățile să investească în salvarea puținelor cinematografe care mai funcționează în România. Clujenii se mai pot bucura de filmele aduse la TIFF și duminică.

Ultima proiecție din cadrul festivalului va avea loc în această seară. Este vorba despre filmul "Boyhood", care va rula în cinematograful în aer liber din Piața Unirii.Radio România Actualități - 8.06.2014 15:17