Showbiz
RSS Showbiz

Top al celor mai bune filme din toate timpurile, realizat de revista Empire

Top al celor mai bune filme din toate timpurile, realizat de revista Empire

Face parte din cele mai de succes francize din istoria Hollywoodului și nu este de mirare că a fost desemnată drept cea mai bună peliculă din toate timpurile. Este vorba despre producția științifico-fantastică "Star Wars: The Empire Strikes Back"(Războiul Stelelor: Imperiul Contraatacă).

Filmul este pe primul loc într-un clasament întocmit de revista Empire. Peste 250 de mii de cinefili din întreaga lume au votat pentru producția "The Empire Strikes Back", lansată în 1980, la trei ani după primul film din seria "Star Wars". Pelicula regizată de George Lucas, câștigătoarea a două premii Oscar a reușit să detroneze o altă capodoperă cinematografică, "The Godfather", a lui Francis Ford Coppola, care a fost în vârful clasamentului în 2008.

Filmul din seria Batman "The Dark Knight", care îi are în rolurile principale pe Christian Bale și regretatul Heath Ledger, completează podiumul celor mai bune 300 de filme din istorie.

În top 10 au mai fost incluse producțiile "Pulp Fiction", primul film din seria "The Lord of The Rings", "Jaws", în regia lui Steven Spielberg, și "Inception", cu Leondardo DiCaprio în rolul principal.

(www.publika.md - 3 iunie)Agenția RADOR - 4.06.2014 11:52