Showbiz
RSS Showbiz

George Clooney vrea să devină politician

George Clooney vrea să devină politician

Se vehiculează ideea că George Clooney, care se va căsători în septembrie, după ce s-a logodit luna trecută cu Amal Alamuddin, se pregătește să candideze la următoarele alegeri din SUA.

"Are ambiții mari și vrea să intre în politică foarte repede. Vrea să se implice în mai multe acțiuni umanitare și speră să se alăture campaniei democraților pentru alegerile din 2016", a declarat o sursă pentru ziarul "Daily Mirror".

Actorul și producătorul George Clooney, care a fost alături de președintele Barack Obama, înainte de alegerile din 2012 și a fost co-fondator al organizației de ajutor umanitar "Not On Our Watch", alături de câțiva prieteni, inclusiv Matt Damon și Brad Pitt, în urmă cu șase ani, consideră că Amal Alamuddin, în vârstă de 36 de ani, va contribui la creșterea șanselor sale de a-și asigura un rol în noul guvern. "George se gândește cum poate să se implice mai mult. Acum, că o are pe Amal alături de el, va avea mai multă credibilitate pentru a candida", a mai spus sursa citată.

Cu toate acestea, actorul a declarat în luna februarie că ideea de a administra și de a legifera i se pare "un coșmar". George Clooney și Amal Alamuddin au fost văzuți prima dată, împreună în public, în octombrie 2013, la Londra. De atunci, starul hollywoodian și avocata britanică au apărut împreună la New York și în vacanțe petrecute în Tanzania și Seychelles. Amal Alamuddin este o avocată britanică specializată în drept internațional și drepturile omului. Printre clienții acesteia s-a numărat și Julian Assange, fondatorul Wikileaks.

George Clooney, în vârstă de 53 de ani, este recunoscut ca actor, producător, scenarist și regizor, dar este și un militant dedicat cauzelor umanitare. În 2006, George Clooney a câștigat un Premiu Oscar pentru rolul din "Syriana", pentru care a obținut și Globul de Aur. Actorul a mai fost nominalizat la Premiile Academiei americane la diverse categorii, pentru filmele "Noapte bună și noroc", "Michael Clayton", "Sus, în aer/ Up in the Air", "Descendenții/ The Descendants" și "Ziua trădătorilor/ The Ides of March".

"The Monuments Men" este cel mai recent film al lui George Clooney, al cărui subiect este despre o echipă de șapte directori de muzee și istorici de artă, care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au ordin din partea Aliaților să găsească operele de artă confiscate de naziști, pentru a le restitui proprietarilor de drept.

(www.independent.md - 1 iunie)Agenția RADOR - 2.06.2014 17:20