Showbiz
RSS Showbiz

Reprezentanții României s-au clasat pe locul al 12-lea la Eurovision

Conchita Wurst din Austria a câștigat concursul Eurovision desfășurat la Copenhaga. Reprezentanții României, Paula Seling și Ovi, s-au clasat pe locul al 12-lea. Aseară au urcat pe scena din capitala daneză, la cea de-a 59-a ediție a Eurovision, reprezentanți din 26 de țări europene.

Melodia "Rise Like a Phoenix", cântată de Conchita Wurst, un transsexual austriac, a fost văzută încă din semifinală drept una favorită la trofeu. A contat însă, potrivit analiștilor citați de presa străină, și exoticul situației - o frumoasă cântăreață cu barbă, îmbrăcată în rochie cu strassuri, care de fapt este bărbat. Lupta pentru primul loc s-a dat între Austria, Olanda și Suedia.

Cu un total de 290 de puncte, Austria s-a detașat clar de următoarele două clasate - Olanda, care a obținut 230 de puncte și Suedia, cu 218.

România a încheiat concursul în prima jumătate a clasamentului, cu 72 de puncte. Piesa "Miracle", interpretată de Paula Seling și Ovi, a obținut punctaj maxim din partea Republicii Moldova. Ediția din acest an a fost marcată de conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Rusia a fost fluierată de mai multe ori în timpul anunțării rezultatelor votului. Eurovision este un concurs în care componenta geopolitică s-a dovedit esențială în stabilirea câștigătorilor, țările împărțindu-și deseori voturile în funcție de vecinătate sau apartenența la aceeași limbă. În decizia finală au contat, în proporție de 50%, votul telespectatorilor și 50%, votul unui juriu de specialitate.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al 3-lea - Luminița Anghel și Sistem în 2005 și Paula Seling și Ovi în 2010 și o dată locul 4 - Mihai Trăistariu, în 2006.Agenția RADOR - 11.05.2014 16:03