Showbiz
RSS Showbiz

România intră în această seară în competiția pentru finala Eurovision 2014

Cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision de la Copenhaga, Eurovision Song Contest Copenhagen 2014, va avea loc, joi, 8 mai. Vor participa reprezentanți ai 15 țări, iar după evoluția lor va avea loc tragerea la sorți pentru a se va stabili ordinea în care care vor evolua artiștii în finala Eurovision 2014 de sâmbătă, 10 mai.

România este reprezentată în acest an, în cadrul celei de-a doua semifinale, de Ovidiu Cernăuțeanu și Paula Seling, cu piesa "Miracle", cei doi artiști fiind la a doua lor participare la acest concurs, după ediția din Norvegia din 2010, unde au ocupat locul 3.

Pe scena B&W Hallerna din Copenhaga vor mai urca joi seară reprezentanți din: Malta, Israel, Norvegia, Georgia, Polonia, Austria, Lituania, Finlanda, Irlanda, Belarus, Republica Macedonia, Elveția, Grecia și Slovenia.

Reprezentanții Belgiei, Portugaliei, Letoniei, Estoniei, Albaniei și Republicii Moldova nu s-au calificat în prima semifinală din 6 mai.

Concursul Muzical Eurovision 2014 este la cea de-a 59-a ediție. Această ediție a Eurovision Song Contest se desfășoară în Copenhaga, Danemarca.

Primul concurs muzical de acest gen a avut loc în anul 1956, astăzi ajungând să fie unul dintre cele mai populare evenimente din lume cu un auditoriu de 600 milioane de melomani. Festivalul se desfășoară în direct. Concursul de anul trecut a fost câștigat de reprezentanta Danemarcei, Emilie De Forest, cu piesa "Tear Drops".Agenția RADOR - 8.05.2014 11:59