Showbiz
RSS Showbiz

Dolce și Gabbana, condamnați la închisoare pentru fraudă fiscală

Dolce și Gabbana, condamnați la închisoare pentru fraudă fiscală
Domenico Dolce și Stefano Gabbana

Stiliștii Domenico Dolce și Stefano Gabbana, acuzați împreună cu alte patru persoane pentru o evaziune fiscală de circa 200 milioane euro, au fost condamnați la un an și șase luni de închisoare de către judecătorii de la Curtea de Apel din Milano.

În primă instanță, stiliștii au fost condamnați la un an și opt luni, însă procurorul Gaetano Santamaria Amato a cerut achitarea lor, vorbind despre operațiuni "perfect legale". În schimb, Alfonso Dolce, fratele stilistului, a fost condamnat la un an și două luni de închisoare. Aceeași pedeapsă a fost primită și de administratorul delegat Cristiana Ruella.

"Sunt fără cuvinte, șocat. Este o sentință inexplicabilă", a declarat Massimo Dinoia, avocatul celebrilor Domenico Dolce și Stefano Gabbana, în urma sentinței primite de cei doi stiliști, condamnați la un an și jumătate de închisoare pentru omiterea declarării veniturilor. "Vom face recurs, în rest Procuratura Generală a înțeles deja că nu e chiar nimic", adaugă avocatul, referindu-se la cererea de achitare pentru clienții săi formulată de procurorul Gaetano Santamaria Amato.

(www.corriere.it - 1 mai)CORRIERE DELLA SERA - 1.05.2014 12:15