10 mai este sărbătoarea regalității în România - în urmă cu 130 de ani, în data de 10 mai 1881, Carol I devenea rege, după ce cu 15 ani mai devreme fusese proclamat "domnitor al tuturor românilor".

Regele Mihai I a participat astăzi la lansarea volumului "Lumea Regelui", editat de Principele Radu al României, și a depus o coroană de flori la Statuia din Piața Palatului a lui Carol I.

Toate legăturile dinastice dintre Casa Regală a României și Casa Princiară de Hohenzollern au luat sfârșit Toate legăturile dinastice dintre Casa Regală a României și Casa Princiară de Hohenzollern au luat sfârșit astăzi. Într-un comunicat al regelui Mihai I se arată că hotărârea a fost luată ținând cont de decizia exprimată în timpul domniei sale de regele Ferdinand de a conferi un caracter național și independent Dinastiei și Casei Regale. Prin urmare, începând de astăzi niciun membru al Familiei Regale a României nu va mai purta și nu va mai avea dreptul să poarte sau să folosească vreun titlu conferit de Casa Princiară de Hohenzollern. (RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI)