Regele Mihai I a împlinit marți, 25 octombrie 2011, 90 de ani. Cu acest prilej, fostul suveran al României a rostit un discurs în fața Parlamentului, primul după 64 de ani. La ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului au fost prezenți membrii Familiei Regale și invitații acestora, politicieni, reprezentanți ai instituțiilor statului și oameni de cultură.
Discursul Regelui Mihai I în Parlamentul României

Video: Regele Mihai I la sfârșitul unei zile aniversare pline de evenimente
Palatul C.E.C, 25 octombrie 2011, ora 23:00

Presa internațională inserează mai multe articole despre discursul ținut de Regele Mihai I în fața Parlamentului României

Mărturii din arhiva radioului public despre personalitatea Majestății Sale Regele Mihai I

"Eram cam de aceeași vârstă și bineînțeles că s-a creat între colegii mei de liceu și Majestatea Sa regele Mihai o legătură de suflet care nu s-a putut întrerupe niciodată, nici acuma(...)"
"Regele avea o trecere nemaipomenită, regele era al generației noastre!"
"(...) el a avut a face numai cu profesori de elită, care aveau dispoziție de la Carol să nu facă nici o distincție între Mihai și ceilalți elevi."
"Școala Militară a funcționat în Palatul de la Cotroceni în niște încăperi modeste. Școala avea patru elevi: pe Mihai, Costache Malaxa, Mircea Ionnițiu și încă un elev..."
"Aud la un moment dat niște aplauze.(..) mașina regală, care nu era însoțită absolut de nici o altă mașină, stătea la stopul de pe Calea Victoriei."
"Pentru noi, regele Mihai a fost un simbol. Era capul oștirii... vedeți, armata n-a făcut politică."
"(...) a fost un entuziasm nemaipomenit! Poate erau sute de mii de oameni! Țin minte că am străbătut toate străzile capitalei pînă pe la orele 5 după-amiază, strigînd: "Maniu, Brătianu, Regele și Patria!"
"(...) ne pregăteam de Revelion și am aflat de abdicarea regelui. Noi am fost disperați pentru că ne-am dat seama că orice rezistență la procesul acesta de sovietizare a României, ultimul obstacol a fost înlăturat."
23 august 1944 | 12-13 septembrie 1944 | 6 martie 1945 | 8 noiembrie 1945 | 30 decembrie 1947 | Familia regală | Video