România - Social
RSS România - Social

Cod galben de caniculă în toată țara

 Cod galben de caniculă în toată țara
Atenționare ANM

Este cod galben de caniculă și disconfort termic în toată țara, până mâine. În zilele de miercuri și joi (13 și 14 august) valul de căldură se va intensifica. Vremea va fi călduroasă, caniculară în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade și izolat 38 de grade.

Autoritățile locale au instalat deja corturi anticaniculă, cu aer condiționat și apă, dar și cu personal medical și aparatură pentru acordarea primului ajutor.

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, trenurile circulă cu restricții de viteză, motiv pentru care au întârzieri de până la 50 de minute.

Ministerul Sănătății le recomandă agenților economici să își adapteze programul de lucru, astfel încât să protejeze sănătatea angajaților. Este vorba despre cei care lucrează în aer liber, în domenii precum construcții, agricultură sau activități portuare.

În mai multe zone din țară, reprezentanții Inspectoratelor de Muncă sunt pe teren și verifică dacă recomandările Ministerului Sănătății sunt respectate.Radio România Actualități - 13.08.2014 15:42