România - Social
RSS România - Social

Sentință în dosarul 'Telepatia'

Sentință în dosarul 'Telepatia'

13:16 - Reacții internaționale după condamnarea lui Dan Voiculescu

Condamnarea lui Dan Voiculescu a avut ecouri și în presa internațională. Agenția France Presse amintește între altele evoluția omului de afaceri din anul 1980, când în calitate de reprezentant al unei companii cipriote ar fi avut relații privilegiate cu fosta Securitate. Conform relatărilor din mass media, aceste relații ar sta la baza averii sale. Associated Press relatează că Dan Voiculescu a inițiat procedura de suspendare a președintelui Traian Băsescu în anii 2007 și 2012, procedură eșuată în urma votului. Agenția chineză de stat, XINHUA, precizeză la rândul său că Dan Voiculescu a devenit cea mai infuentă personalitate publică din România condamnată la închisoare după fostul premier Adrian Năstase.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI)

11:39 - Mogulul media, fondator de partid, a fost condamnat la 10 de închisoare cu executare

Curtea de Apel București l-a condamnat vineri irevocabil pe Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator din România (PC), care deține un trust de presă și mai multe întreprinderi de succes, la 10 ani de închisoare cu executare. Condamnarea a fost pronunțată vineri, la șase ani după declanșarea procesului de corupție la adresa politicianului influent. Voiculescu a fost condamnat, în primă instanță, anul trecut în septembrie, la cinci ani de închisoare cu privare de libertate. Instanța l-a găsit vinovat pe Voiculescu pentru că a cumpărat, în mod ilegal, un teren de 3,5 hectare care aparținea Institutului de Cercetări Alimentare cu un preț de 75 de ori mai mic decât cel al pieței, păgubind astfel statul cu 60 milioane de euro.

(NÉPSZABADSÁG)


8 august - 15:42 - Dan Voiculescu s-a predat

Dan Voiculescu s-a predat la Inspectoratul de Poliție Ilfov, asta după ce a fugit de presă, a făcut în așa fel încât a urcat pe altcineva în mașina cu care mergea el de obicei și cu o altă mașină s-a dus la IPJ Ilfov, a intrat în sediul IPJ și s-a predat. În acest moment, este în custodia poliției și de acolo va fi dus cel mai probabil la Penitenciarul Rahova, pentru că la Penitenciarul Rahova va fi încarcerat. S-a predat, deși inițial spunea că va aștepta poliția acasă. Nu a fost o declarație adevărată, pentru că și-a făcut bajajele încă de dimineață.

(ROMÂNIA TV)

15:39 - Declarație Gheorghe Mencinicopschi după aflarea sentinței pronunțate de Curtea de Apel București

Gheorghe Mencinicopschi: Cred că este o sentință nedreaptă. Ce-aș putea eu să spun? Însă sunt liniștit, sunt împăcat cu mine însumi. Nu am ce să-mi reproșez. În continuare, vă spun cu toată demnitatea și onestitatea, sunt nevinovat.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI)

15:26 - Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului pentru Cercetări Alimentare. Curtea de Apel București a decis astăzi să dubleze pedeapsa pe care o primise Voiculescu în primă instanță la Tribunalul București. Măsura de majorare a pedepsei a fost luată și în cazul fostului ministru Sorin Pantiș, director general executiv al Grivco, precum și al profesorului Gheorghe Mencinicopschi, director general al Institutului de Cercetări Alimentare. Ei au primit acum 7, respectiv 8 ani de închisoare. Instanța a decis și confiscarea unui teren de 29.000 de metri pătrați care aparține institutului, precum și un imobil în care se află birourile postului de televiziune Antena 3, parte din grupul media fondat de Dan Voiculescu. S-a dispus confiscarea unor bunuri mobile și imobile care aparțin lui Voiculescu, precum și a unora ce au fost donate de acesta fiicelor sale.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI)

15:07 - Curtea de Apel București a pronunțat sentințele definitive și irevocabile în dosarul ICA

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, director general al Institutului de Cercetări Alimentare, a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul privatizării respectivului institut. Fostul ministru al comunicațiilor Sorin Pantiș, directorul general executiv al GRIVCO, a primit 7 ani în același dosar. Sentința este definitivă și a fost pronunțată de Curtea de Apel București.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI)

14:46 - Dan Voiculescu, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare de un complet de judecată al Curții de Apel București pentru privatizarea frauduloasă a Institutului pentru Cercetări Alimentare. Sentința, pronunțată cu câteva minute în urmă, este definitivă și irevocabilă și urmează să fie pusă în executare deîndată.

În primă instanță, Tribunalul București îl condamnase pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare. Judecătorii continuă să anunțe verdictul pentru celelalte 12 persoane judecate în dosarul privatizării ICA.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI)Agenția RADOR - 9.08.2014 13:16