România - Social
RSS România - Social

Sistemul de sănătate din România se află încă în tranziție, afirmă șeful biroului Organizației Mondiale a Sănătății la București

Sistemul de sănătate din România se află încă în tranziție, afirmă șeful biroului Organizației Mondiale a Sănătății la București

Sistemul de sănătate din România ca și starea de sănătate a populației se află încă în tranziție - a apreciat, în această dimineață, la Radio România Actualități, șeful biroului Organizației Mondiale a Sănătății la București, Victor Olsavszky.

Avem, în continuare, cele mai multe cazuri de tuberculoză din Uniunea Europeană și unul dintre cele mai ridicate riscuri de îmbolnăvire și deces din cauza bolilor cronice - a menționat, între altele, Victor Olsavszky:

"Starea de sănătate a populației României este într-o continuă îmbunătățire, dar, totuși, România nu se situează încă - să zicem - la un nivel satisfăcător prin comparație cu celelalte state ale Uniunii Europene. Dacă speranța de viață în România, pentru anul 2010, era de 73,8 ani, media Uniunii Europene era deja pe la 80 de ani. Am calculat că probabilitatea românilor de a deceda între vârsta de 30 și 70 de ani, datorită a patru mari boli netransmisibile, cum sunt cancerul, diabetul, bolile cardiovasculare și bolile respiratorii cronice, este de 23%. Aceeași probabilitate calculată pentru Franța este de 11%. Franța considerăm că are un sistem de sănătate printre cele mai performante din lume. De aceea avem în obiectiv, până în 2025, să reducem cu 25% incidența acestor boli netransmisibile", a explicat Victor Olsavszky.



Radio România Actualități - 23.07.2014 12:46