România - Social
RSS România - Social

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a răspuns acuzațiilor de corupție

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a răspuns, astăzi, acuzațiilor de corupție, făcute recent la adresa sa de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea i-a criticat, cu această ocazie, pe jurnaliștii care nu ar fi prezentat aceste informații cu bună credință.

Livia Stanciu: Este incalificabil, din punctul meu de vedere. Inacceptabil într-un stat de drept, să se întâmple, respectiv în mai multe emisiuni televizate să se difuzeze acele imagini prin care este denigrat președintele instanției supreme, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție. Din punctul meu de vedere, nu s-a prezentat cu bună credință acea informație de interes public, dreptul publicului de a fi informat corect și onest, spun eu că a fost încălcat, depășindu-se limitele constituționale ale libertății de exprimare. A fost depășit, spun eu, cadrul deontologic al profesiei de jurnalist, care impunea obligația pentru acel juranlist să nu se creeze nici măcar un potențial, prin prezentarea repetată a acelor imagini, de afectare a prestigiului și independenței sistemului judiciar.

Amintim că Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a declarat că le-ar fi dat bani procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, și președintei Înaltei Curți, Livia Stanciu, pentru a fi eliberat din închisoare.Radio România Actualități - 3.07.2014 19:06