România - Social
RSS România - Social

În județul Constanța, echipe de intervenție acționează pentru a curăța drumurile acoperite de mâl și pietriș

În județul Constanța, echipe de intervenție acționează pentru a curăța drumurile acoperite de mâl și pietriș

În județul Constanța, echipe de intervenție acționează, astăzi, pentru a curăța drumurile acoperite de mâl și pietriș, după ploile abundente de ieri. Cele mai afectate au fost localitățile din sudul litoralului, însă în casele inundate se poate locui în continuare.

Vicepremierul Liviu Dragnea, care a condus aseară, la Prefectura Constanța, ședința Comandamentului pentru Inundații, a spus că va urmări cu atenție ce se întâmplă pe plaje, unde vijeliile au distrus terase și alte locuri de agrement. El i-a solicit reprezentantului Apelor Române să adauge un act adițional la contractele pentru închirierea plajelor, pentru a-i responsabiliza mai mult pe cei ce le gestionează. Hotelierii și patronii de restaurante și terase, spun că este cel mai slab sezon din ultimii 20 de ani.

O furtună puternică a afectat și nordul Bulgariei, unde 13 oameni au murit. Ministerul român de Externe le recomandă cetățenilor români să manifeste prudență dacă se află sau se deplasează pe teritoriul Bulgariei și să se informeze din timp asupra stării drumurilor și a condițiilor meteorologice.


20 iunie, 16:50 - Atenționările meteorologice pentru sud-estul țării au expirat, dar rămân încă în vigoare cele ale hidrologilor - este cod roșu de inundații până la ora 20:00 în județul Constanța. Se așteaptă în continuare scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu efect de inundații locale, precum și puternice eroziuni ale plajelor din zona costieră.

***

12:22 - Trei județe din sudul țării, Călărași, Constanța și Tulcea, sunt până la ora 15:00 sub incidența unui cod portocaliu de vânt puternic și ploi. Cantitățile de apă vor depăși în unele zone 70 de litri pe metru pătrat, iar vântul va sufla cu putere, mai ales pe litoral.

Tot până la ora 15:00 este cod galben în județele Giurgiu, Ialomița, Buzău și Brăila. Și hidrologii au actualizat atenționările: 13 județe din centrul și sudul țării sunt până la ora 12:00 sub cod galben de inundații, în timp ce pentru județele Tulcea și Constanța este în vigoare un cod portocaliu valabil până la ora 20:00.

În Constanța, mai multe case și drumuri comunale au fost afectate de ploile abundente

Mai multe case și drumuri comunale din Constanța au fost afectate de ploile abundente. În satul Zorile din comuna Adamclisi, toate străzile sunt distruse, după ce piatra care acoperea drumurile a fost luată de torenții care au venit de pe versant. Și culturile agricole sunt compromise, iar 12 case sunt inundate. Cantitățile de apă căzute în câteva ore în comuna Adamclisi au depășit 80 de litri pe metru pătrat.Radio România Actualități - 21.06.2014 9:08