România - Social
RSS România - Social

Aproape jumătate dintre români au datorii la bănci

Aproape jumătate dintre români au datorii la bănci

Aproape jumătate dintre români, mai precis 43%, au datorii la bănci conform unui studiu realizat la comanda Kruk România, firmă care se ocupă de recuperarea de datorii. Alți peste 20% dintre cei chestionați în cadrul studiului au datorii către persoane fizice, în general rude.

În total, doi din trei români au o datorie, iar la jumătate dintre aceștia datoria depășește o mie de euro, de aproape 3 ori valoarea ultimului salariu mediu net anunțat de Institutul Național de Statistică.

Sondajul realizat în perioada 1-12 mai indică faptul că românii sunt pesimiști în privința situației materiale. Mai bine de jumătate dintre persoanele participante la studiu s-au declarat pesimiste. În rândul celor cu datorii, pesimismul afectează peste două treimi.

Studiul comandat de Kruk a fost coordonat de antropologul Vintilă Mihăilescu. Acesta spune că aproape jumătate dintre români, conform studiului, declară că situația lor financiară este mai proastă decât situația părinților lor la aceeași vârstă.Radio România Actualități - 19.05.2014 14:12