România - Social
RSS România - Social

A început programul turistic „O săptămână la munte”

Patronatele din turism critică ministerul, deoarece, susțin reprezentanții lor, ar prefera să promoveze pachetele care nu au legătură cu destinațiile autohtone, în loc să favorizeze întregul sistem. Ieri a fost reluat programul "O săptămână la munte", despre care autoritățile spun că ar fi un succes, chiar dacă nu este preluat de toate agențiile.

Aproape 30 de hoteluri și alte structuri de cazare cu 700 de locuri pe serie s-au înscris acum în programul "O săptămână la munte", care a început ieri și se va încheia în 28 martie. Principala atracție este, desigur, prețul scăzut la jumătate față de tariful obișnuit de la recepție. Grație acestor facilități, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Adriana Caranfil, estimează că aproape 5.600 de persoane vor putea să petreacă o săptămână la munte în opt serii.

Adriana Caranfil: Ne așteptăm că toate aceste locuri să fie solicitate de către românii care vor să petreacă o săptămână de vacanță la prețuri foarte accesibile.

De aceeași părere este și președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Dan Matei Agathon, care susține și că programul vine ca o salvare. Dan Matei Agathon: Hotelierii sunt interesați, pentru că încearcă să-și umple spațiile de cazare, agențiile sunt interesate, pentru că ei iau un comision mic.

Unele agenții de turism, însă, anunță că nu au avut cunoștință de existența unui astfel de program la nivel național, iar altele se scuză că au fost ocupate cu gestionarea altor servicii.

Dan Matei Agaton: Agențiile de turism, din păcate, sunt extrem de tentate să ducă turiștii în destinații exotice, ministerul nu este extrem de prezent pe piața de promovare, și atunci iată că sunt agenții de turism care habar nu au.

Programul "O săptămână la munte" se află în al zecelea an al său și a apărut ca replică la "O săptămână la mare". Tarifele mici cuprinse, anul acesta, între 161 de lei și 368 de lei de persoană pentru un sejur de cinci zile au fost gândite, potrivit lui Dan Matei Agathon, să aducă avantaje agențiilor de turism și hotelierilor fără prea mulți clienți acum, dar și turiștilor fără prea mulți bani.



Radio România Actualități - 10.02.2014 19:27